مشاوره چیست

مشاوره

مشاوره اسم مصدر عربی است که به معنی مشورت کردن و کنکاش کردن می‌باشد.

انواع مشاوره

از نظر موضوعی میتواند به ۶ دسته بندی تقسیم شود.

  1. مشاوره کودک و نوجوان
  2. مشاوره تحصیلی
  3. مشاوره شغلی
  4. مشاوره شخصی (راوانشناختی)
  5. مشاوره خانواده و ازدواج
  6. مشاوره تخصصی (پزشکی، حقوقی و…)

مشاوره

همچنین ازنظر تعداد میتوان آن را به دو دسته ی فردی (یک به یک) و گروهی تقسیم کرد، که اهداف این دو دسته با هم متفاوت می باشد. هدف مشاوره‌ی فردی افزایش سازگاری مراجع و در نهایت رسیدن تصمیمی معقول و منطقی است که با امکانات و نیازهای شخصی و اجتماعی او سازگار باشد. در حالی که مشاوره‌ی گروهی بیشتر یک تجربه اجتماعی است و در آن موانع رشد و نگرش های افراد گروه در یک محیط مطمئن و ایمن بررسی می گردد. همچنین، جریانی رو در رو بین چند نفر است و هدف آن تبادل نظر در زمینه علایق و مشکلاتی که افراد گروه در رابطه با خود و یا در تعامل با دیگران دارند.

هدف نهایی مشاوره‌ی گروهی چیست؟
هدف نهایی، تصمیم گیری منطقی درباره موارد مطرح شده در گروه می باشد.

مشاور کیست؟
فردی متخصص، آگاه و مسلط بر اصول مشاوره‌ای است که به فرد کمک میکند که تصمیم گیری آسان تری داشته باشد. نکته ی مهم در مورد مشاور این است که مشاور تسهیل کننده است، تصمیم گیرنده نیست. مشاور با هوشیاری و توجه به حرف های شما گوش میدهد و به شما کمک میکند تا درک بهتری از آنها داشته باشید و بتوانید به راحتی و با تدبیر بیشتری با مشکلاتتان مواجه شوید.

تفاوت مشاور و درمانگر:
تفاوت در هدف آنهاست، گرچه از نظر تجربه و سطح سواد این دو با هم متفاوت می باشند ولی از نظر هدف آنها را بررسی میکنیم.
مشاوره جهت پیشگیری استفاده میشود ولی درمانگر جهت معالجه است. هیچگاه برای اتفاقی که قبلا رخ داده به مشاوره مراجعه نکنید بلکه باید پیش از اینکه مشکلی رخ دهد با مشاور مشورت کنید و از اتفاقات جلوگیری نمایید ولی مشاور به مساعل سطحی و ساده در زندگی شما میپردازد ولی روان درمانگر به مسائل عمیق تر مثل بیماری روانی، درگیری، ناسازگاری شخصیتی و… میپردازد.

9 thoughts on “مشاوره چیست”

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *